Når det hele kører på skinner

Uddannelse – højgravid – ingen sommerferie

Hvad gør man når man får muligheden for at få en uddannelse betalt, som man tilmed kan nå at gennemføre inden barslen begynder?

Så springer man til – jeg gjorde ihvertfald.

“Øv mor! Du lovede vi skulle holde sommerferie sammen, og nu skal vi passes alle mulige steder”

Har i sammenlagt halvandet år, søgt job indenfor administrativt arbejde, da jeg har mere end 12 år erfaring, samt en økonom uddannelse, så da jeg blev arbejdsløs var det med panden højt hævet, og en stor portion selvtillid. Men jeg blev klogere. Erfaring er ikke nok nu om dage åbenbart.

Tilmeldte mig jobcenter og dagpenge systemet, tog diverse kurser og deltog i alle workshops jeg blev tilbudt. Mit CV, ansøgninger – ja alt jeg ville sende af sted til virksomheder, blev godkendt med stor ros fra jobkonsulenter og fagforening. Alligevel kunne jeg ikke trænge igennem til virksomhederne jeg kontaktede, og er endnu ikke inviteret til én eneste jobsamtale. Det er bare afvisning på afvisning.

Mega nedtur og kæmpe knæk i selvtilliden.

Synes ellers selv jeg er dygtig og gør virkelig meget ud af mine ansøgninger, men bliver ikke “set”. Ved bare jeg er SÅ meget bedre face to face, men når man ikke en gang bliver taget i betragtning til en samtale, så er det lidt svært.

Nå, men hev fat i jobcentret fordi jeg har undersøgt min rettigheder til uddannelse og kurser osv., og tænkte at jeg kunne tilmelde mig et kursus indenfor kontor delen – så havde jeg da både erfaringen, og et bevis på at jeg er nyuddannet inden for faget.

Ventede en hel måned på at komme til samtale med en studievejleder fra ZBC hvor uddannelsen skulle foregå. Efter to minutter kunne hun hurtigt fortælle mig, at jeg ikke kunne komme ind på uddannelsen, fordi jeg har en for høj uddannelse!?! Say what?

Jep – fordi jeg ikke har en studenter eksamen, men er sprunget direkte på en akademiuddannelse, så kan jeg ikke komme ind. Jeg skal faktisk tage en HHX eller en HX eller lignende uddannelse på SU først, og SÅ kan jeg komme ind på det seks ugers kursus jeg ville på. Det giver absolut ingen mening.

Hun var dog flink til at hjælpe mig med at finde ud af hvad mine muligheder så er. Så var det hun fandt Digital Markedsføring uddannelsen frem. Det er også noget jeg har bred erfaring med fra mit job som webredaktør, men jeg er selvudlært i alt, og derfor ikke helt skarp. Desuden er det en opdatering af min i forvejen økonomuddannlse som er helt fra 2006, og det gav derfor mening at søge ind på den uddannelse. Oveni købet vil uddannelsen slutte den 16/8 – dagen hvor jeg officielt går på barsel.

Digital Markedsføring – 6 ugers uddannelse hos Bigum & Co

Jobkonsulenten var solgt over min “salgstale”, og efter at have fremsendt mig papirer jeg skulle underskrive, samt en begrundelse for min ansøgning som skulle bruges i et højere hiraki i jobcentret, så kom jeg ind.

Så vupti – så var der lige en uges ferie med børnene til mig i stedet for syv uger, og så ellers finde diverse bedsteforældre, vennepar, SFO osv., hvor ungerne kan være de dage jeg skal i skole de næste seks uger.

Børnene var ikke begejstrede i starten, men jeg bliver bare nødt til at tænke på mig selv. Det er det bedste for mig og min fremtidige jobansøgninger når jeg kommer tilbage fra barsel. Til den tid har jeg nemlig kun to måneder tilbage inden jeg går over til kontanthjælp, og det magter jeg ikke.

For en gangs skyld har jeg sat mig selv først frem for børnene, og jeg er mega stolt af mig selv. Nu springer jeg ud i det 🙂

Vi har dog nået en del i sommerferien selvom jeg har studeret – se i galleri herunder hvordan vi har hygget os 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når det hele kører på skinner