Når tingene ikke går som planlagt

Når tingene ikke går som planlagt

Planen har faktisk aldrig været at vi skulle have flere børn end det to vi har. Men nu er jeg blevet gravid med nr. 3.

Snakken har da været der for nogle år tilbage, men årene er bare gået der ud af, og vi synes faktisk at det blev lettere og lettere at have børn jo ældre de blev.

Vi har netop – i starten af det nye år – planlagt at vi skal til enten Thailand eller USA til næste år (2020), for med den alder børnene har der, så vil vi alle fire få meget mere ud af sådan en oplevelsesrig ferie.

Men sådan skulle det ikke gå… Nu skal der nemlig laves nye budgetter og beregninger, omstrukturering osv. For bedst som året er godt i gang – jeg er i mit livs bedste form, lever efter kostplaner, træner derud af, taber mig godt fem kilo – ja, det hele kører bare som nytårs fortsættet gik ud på – så mærker jeg en dag at det gør ondt når vandstrålerne fra bruseren rammer mine bryster. En følelse jeg kunne nikke genkende til fra mine to tidligere graviditeter, men hvofor få den følelse nu når jeg IKKE er gravid. Men så var der også lige maven. Den var jo blevet betydeligt mindre og markeret efter en 6 ugers maveprogram jeg havde fulgt til punkt og prikke, men da jeg få set efter kan jeg godt fornemme den buler ud igen, i forhold til hvad den burde gøre. Så var der også lige menstruationen som var kommet on/off og mere som pletblødning end almindelig blødning. Men min kostvejleder sagde det var helt normalt at kroppen kunne reagere på kostændring, og at det kunne ændre menstruation og cyklus osv.

To positive graviditets tests – ingen tvivl. Jeg er gravid!

Så med alle de tanker i mit hoved – som jeg slet ikke kan rumme – bestiller jeg en graviditetstest på nettet, og den kommer dagen efter med posten. Har undladt at sige noget til Kasper, da jeg kender ham, og frygter han – helt uden grund, for jeg er jo IKKE gravid – vil gå i panik. Men testen er klokkeklar, jeg ER gravid. Oh my!

Kasper første reaktion var: !”Hvordan er du blevet gravid?”

Fed kommentar Skat – nu skal du høre…! Nå, men vi får sammen talt om det og på intet tidspunkt er snakken på abort, men vi er godt nok i chok. Det er en helt anden oplevelse man får når man opdager en graviditet på denne måde, end når man går og planlægger, som vi (læs: jeg) er mega gode til. Men her var der ikke noget at gøre – planlægningen røg i vasken på alle måder, og på nogle få dage måtte vi omstrukturere i alle planer for 2019 og 2020.

Men jeg fandt jo så hurtigt ud af at jeg faktisk var godt to en halv måned henne, så det skulle pludselig gå stærkt med lægebesøg, vandrejournal, jordemoder, og scanning osv. Ja, og så skulle familie og venner jo også lige opdateres i vores udvidelse af familien, men alle har taget det super godt og synes det er sjovt der kommer en lille en, og sætter alt i vores ellers planlagte liv på pause. Hold da op det var en overvældende tid, og i dag – her tre en halv måned før termin, kunne det bare ikke være mere perfekt end en lille ny.

Første nakkefoldscanning med baby. Det gik lidt stærkt med at komme af sted til den, for jeg var lige pludselig langt henne da vi stod med den positive graviditets test.

Jeg bygger ikke rede denne gang som med de to andre. Jeg er meget mere rolig og afslappende omkring at der kommer en ny. Har købt lidt brugt tøj så han har lidt til den første måned efter fødslen, og så har jeg fået mange ting forærende. Værelset venter vi med at gøre klar til det er tid til han skal sove alene.

Det er en helt anden tankegang og tilgang vi har fået til det hele, men det er fedt, vi elsker det. Hvorfor være så planlagte med alting? Vi tager en dag ad gangen nu, opsparingen er der stadig, og de penge der står der er jo ligeglade med om de bruges til baby eller USA. Eller – nå ja. Bryllup! Kasper friede jo på vore ferie til Egypten en måned efter vi fandt ud af vi skulle have en baby. Så… de skal nok få ben at gå på de penge 🙂

Kasper friede på vores ferie – efter ni år som kærester

Så farvel til planlægning af livet – og goddag og velkommen til det tilfældige, og mere afslappende liv.

Tre gode indlæg relateret til emnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når tingene ikke går som planlagt